DEN STORA CERAMIDSKOLAN

Vad är egentligen ceramider och varför är de så viktiga för huden? Hur fungerar de och vad gör de för din hud?

Hur fungerar ceramider?

Ceramider är viktiga för vår hud eftersom de är en del av det yttersta hudlagret – den skyddande hudbarriären. Men vad är ceramider och varför är de viktiga för din hud?

Ceramider är en del av hudens lipidstruktur mellan cellerna i hudbarriären som utgör en skyddande sköld mot extern påverkan mot kroppen och samtidigt bidrar till att hålla kvar den naturliga fukt som finns i huden. Vid många hudproblem bildar huden färre ceramider.

Resultatet är en svagare hudbarriär och en sköld som inte fungerar som den ska. Det, i sin tur kan ge en hud som känns grov och irriterad på grund av torrhet.DEN STORA CERAMIDSKOLANCeramider och Hyaluronsyra

Genom att tillföra rätt ceramider med en kosmetisk produkt från CeraVe, så kan man kompensera för att huden saknar egna ceramider. Detta i sin tur stärker hudbarriären och leder till ett bättre skydd mot torrhet orsakad av extern påverkan. Dessutom betyder en stark hudbarriär att huden kan behålla den naturliga fuktighet som finns i huden. En välfungerande barriär betyder alltså mindre torr hud.

Hyaluronsyra, som också är en viktig ingrediens i CeraVes återfuktande produkter, är i sin tur är en av de bästa fuktbevararna för huden. Visste du att hyaluyronsyra binder upp till 100 gånger sin egen vikt med vatten. Genom att inkludera hyaluronsyra i en kräm kan man bidra till att öka vätskeinnehållet i huden.

Studier har visat att CeraVe Moisturising Cream bidrar till att minska torr hud direkt efter första applikation och håller huden återfuktad i upp till 48 timmar.