SPF

Läs fler artiklar och information om ingredienser här

Salicylsyra har länge använts mot en mängd olika hudproblem som torr, grov och ojämn hud samt hud med tendens till akne. Ursprungligen kom ingrediensen från barken på växter som pil och ängssötma, men idag skapas den oftast i ett laboratorium. Salicylsyra är en betahydroxysyra (BHA) som hjälper till att skonsamt exfoliera huden och gör den mjukare och slätare.

Viktigt att veta om salicylsyra

  • Salicylsyrans skonsamma exfolierande egenskaper finns i rengöringsprodukter och hudkrämer. Salicylsyra är vanligt förekommande och användbart i hudvårdsprodukter som är särskilt utformade för grov och knottrig hud, samt hud med tendens till akne. När dessa produkter används enligt anvisningarna kan de hjälpa dig att få en mer slät och ren hud.
  • Varje hudvårdsrutin bör innehålla ett dagligt solskydd som appliceras varje morgon, oavsett om det är en regnig eller solig dag. Salicylsyrans exfolierande effekt kan dock göra huden mer känslig för solens UV-strålar, och därför är det extra viktigt att komma ihåg solskydd när du använder produkter med salicylsyra.
  • Salicylsyra är extra bra för grov och knottrig hud, samt hud med tendens till akne.

Håll dig informerad om allt inom hudvård

Registrera dig för att få information om nya produkter, hudvårdsrutiner, tips & specialerbjudanden.*

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor tillämpas.
Message
Download Chrome