SPF

Vanliga frågor och svar

CeraVe-produkter

 • Du kan köpa CeraVe-produkter i apotek och på Åhlens.

 • Ja, CeraVe-produktprover distribueras via läkarmottagningar (dermatologer och barnläkare) samt på apotek. Glöm inte att "GILLA" oss på Facebook (CeraVe Sverige) och följa oss på Instagram ( @ceravenordic) för att få veta mer om de senaste produkterna och kampanjerna från CeraVe.

Hudvårdsvetenskap

 • "Parfymfri" innebär att en produkt är helt utan parfym. Många dermatologer rekommenderar parfymfria produkter eftersom parfymer kan irritera känslig hud.
 • Hudbarriären syftar på hudens yttersta lager, hornlagret. Det består till 50 % av ceramider, 25 % kolesterol och 10–25 % av fettsyror. Med tiden kan brist på ceramider resultera i fuktförlust, torrhet och sprickor och/eller inflammation eller irritation från allergener och toxiner på hudbarriären.

 • Brist på ceramider kan bidra till torr hud och i värsta fall till hudsjukdomar som psoriasis och eksem.

 • Ceramider finns naturligt i huden och bidrar till att kapsla in fukt, stänga ut irritationsfaktorer och förstärka hudbarriären. Med tiden minskar antalet ceramider vilket leder till att huden blir torr, matt, irriterad eller får sprickor. För hudbarriärens funktion och en vacker och frisk hud är det viktigt med rätt balans på ceramider. Läs mer om ceramider

CeraVe's produktserie

 • CeraVe har utvecklats i samarbete med dermatologer och målet är att erbjuda våra kunder avancerade hudvårdsprodukter som gör mer än bara återfuktar hudens yta. CeraVe är det första och enda märket som erbjuder en komplett serie hudvårdsprodukter som innehåller en exklusiv kombination av tre vetenskapligt identifierade essentiella ceramider. CeraVe-produkterna tränger igenom hudens yta, tillför fukt som den kapslar in för en långvarig effekt och en hud som både ser vacker och frisk ut. Klicka här för att läsa hela historien om CeraVe.

 • 2005 inledde amerikanska forskare samarbete med ledande dermatologer för att utveckla CeraVe-märket – en serie hudvårdsprodukter som bidrar till att reparera och stärka hudbarriären. Experterna förstod att hudbarriären fyller en viktig funktion när det gäller att främja en frisk hud och att hud med nedsatt motståndskraft har brist på huvudkomponenterna i hudbarriären (ceramider). CeraVe är det första och enda märket som erbjuder en hel serie produkter som innehåller de essentiella ceramider som frisk hud behöver.

 • Nej, CeraVe-produkterna testas inte på djur.
 • CeraVe's olika produktserier är icke-komedogena, det vill säga ej portilltäppande. Läs på etiketten eller produktsidan för mer information. Alla CeraVe-produkter är parfymfria och orsakar ingen irritation.

 • Den patentskyddade MVE-teknologin (Multivesicular Emulsion), frisätter viktiga ingredienser i upp till 24 timmar efter appliceringen, och därmed hjälper huden att återfuktas och stärker den naturliga hudbarriären.

 • CeraVe kan användas på ansikte och kropp, och vissa av produkterna är specialutvecklade för antingen ansiktet eller kroppen.

 • Innehållsförteckningen för varje enskild CeraVe-produkt visas på förpackningen och på sidan för den aktuella produkten, under fliken ”Ingredienser”. Om du är överkänslig mot en specifik ingrediens eller om det är något annat du undrar över, rekommenderar vi att du rådfrågar din dermatolog.

 • CeraVe-produkter är parfymfria och orsakar inte irritation. De flesta är även icke-komedogena. Om du är överkänslig mot en specifik ingrediens eller om det är något annat du undrar över, rekommenderar vi att du rådfrågar din dermatolog.

Godkänd av läkare

Message
Download Chrome