SPF

På CeraVe guidar vi dig till vård av torr hud på kroppen. Med vårdande produkter och den rätta rutinen kan du möta din huds behov, stötta dess skyddande barriär och hålla den fuktad hela året runt.

Vi har skapat en hudvårdsrutin som du kan få inspiration av och samlat flera goda råd för dig som har tendens till torr hud på kroppen.

Varför får jag torr hud på kroppen?

Torrhet på kroppen är ett vanligt tillstånd som uppstår när din hud förlorar för mycket fukt, vilket kan förklaras av en rad olika orsaker. Typiskt sett förekommer torr hud när hudbarriären är försvagad och saknar ceramider. Men den kan också uppstå som resultat av väder och vind, samt användande av medicin, åldrande eller felaktig användning av hudvårdsprodukter.

När hudens naturliga barriär är försvagad kommer vatten snabbare att avdunsta genom den. Det kan orsaka torr och reaktiv hud. Med hudvård från CeraVe har du möjlighet för att stärka barriären och få din torra hud under kontroll.

Hur vet jag om min hud är torr?

Det bästa sättet för att identifiera torr hud är genom att märka och se efter. Vanliga tecken på torr hud är bland annat en matt och narig hudyta som har tandens till att fjälla och rodna. Huden kan också kännas stram, irriterad och kliande och lättare bli narig och få och sår*.

Den torra hudens karaktär varierar från person till person och kan förekomma på olika delar av kroppen, som ansiktet, insidan av armbågarna, händerna och nacken. Även om torr hud ofta är förbunden med vinterns låga luftfuktighet kan den vara närvarande hela året och vara mycket besvärande.

Vad är skillnaden mellan olika sorters torr hud?

Torr hud kan både vara ihållande och ha mer tillfällig karaktär. För vissa är besvären varaktiga på grund av att huden saknar tillräckligt med oljor (sebum) för att hålla sig fuktad. Men torr hud kan också vara ett temporärt tillstånd där huden förlorar mer vatten än vad den tar upp.

Tillfälligt torr hud kan uppstå till följd av omgivningen, som skiftande årstider, medan den konstant torra huden kan betraktas som en hudtyp.

Oavsett om du har en ihållande eller tillfälligt torr hud kan du med den rätta hudvårdsrutinen och goda vanor stötta hudens skyddande barriär och främja en välmående hud.

Imagen-1-talones- agrietados- cmo-cuidarlos- y-tratarlos_1

Hudvårdstips för dig med torr hud

  • Genom att ta ljumma (inte heta) duschar kan du minimera den uttorkande effekten av dusch eller bad. Begränsa tiden i duschen till 5-10 minuter.
  • Tvålar och hudrengöringsprodukter med starka ingredienser kan minska hudens fuktighetsnivå. Använd i stället fuktgivande produkter som är milda, utan doft och som inte torkar ut.
  • Applicera fuktkräm så snart du kommer ut ur duschen eller efter handtvätt, för att hjälpa med att bevara fukten i huden.
  • Välj fuktkrämer och lotioner som innehåller ingredienser som hyaluronsyra och ceramider. På så sätt kan du hjälpa med att upprätthålla hudens naturliga barriär.
  • Välj bekväma kläder tillverkade av mjuka material och använd ett hypoallergent tvättmedel för att undvika potentiell hudirritation.

Kroppsvårdsrutin för torr hud

För att effektivt fukta torr hud och förbättra fuktnivåerna är det viktigt att vara konsekvent med din hudvårdsrutin, både morgon och kväll.

Med denna rutin som består av produkter med ceramider och andra vårdande ingredienser kan du lugna torr hud.

På CeraVe hittar du hudvårdsprodukter som är milda, utan doft och framtagna i samarbete med dermatologer.

Vi har skapat en hudvårdsrutin du kan få inspiration av för att vårda och kontrollera torr hud.

1. Börja med en fuktgivande rengöring

Vägen till en hälsosam och fuktad hud kan med fördel börja redan i duschen. Även om det kan vara frestande att hoppa över detta steg om din hud är torr, är det viktigt att ta bort smuts, olja och andra orenheter från kroppen. Och dessutom börja den övriga rutinen med rengjord hud.

Vi rekommenderar därför att det första steget i din rutin består av en fuktgivande rengöringsolja för kroppen. Prova exempelvis vår Foaming Oil Cleanser som är en milt löddrande hudrengöring, vilken rengör huden utan att störa den skyddande barriären.

Använd denna icke-komedogena produkt i duschen. Börja med att fukta huden med ljummet vatten och massera därefter in produkten med mjuka, cirkulära rörelser.


2. Applicera en fuktgivande kräm

När din hud är ren och torr bör du kort efter duschen följa upp med en fuktkräm för kroppen. Med CeraVe Moisturising Lotion får du en unik produkt som innehåller hyaluronsyra och tre viktiga ceramider, vilka fuktar huden och hjälper med att skydda dess naturliga barriär.

Det är avgörande att använda din fuktkräm omedelbart efter duschning eller handtvätt, idealt sett inom några få minuter. Det kommer bidra till att bevara den existerande fukten i huden och är en viktig del av hudvårdsrutinen.

Om du upplever mycket torr hud rekommenderar vi en rikare kräm, som CeraVe Advanced Repair Ointment. Denna lätta men fuktighetsgivande gelkräm kan appliceras efter behov för att skydda och lindra mycket torr hud.
Använd bredspektrigt solskydd på morgonen

Som del i din hudvårdsrutin på morgonen rekommenderar vi att använda solskydd för att skydda din hud mot de skadliga verkningarna från UVA- och UVB-strålar.

Dagligt solskydd är en viktig del av varje hudvårdsrutin och det gäller också för dig med torr hud. Applicera därför solskydd 15 minuter före du utsätts för solen och upprepa smörjningen minst var annan timme (eller efter behov, när du tillbringar längre tid utomhus).

För ansiktet rekommenderar vi vår Facial Moisturising Lotion AM SPF30 som är en lätt, fuktgivande ansiktskräm med SPF30. Detta solskydd tillför huden fukt och hjälper med att stärka dess skyddande barriär.


Applicera extra fukt på kvällen

På kvällen kan du på utsatta områden tillföra ett extra lager fukt. Det kan exempelvis vara en fuktkräm för torra händer som CeraVe Reparative Hand Cream.

Denna vårdande handkräm är särskilt väl ägnad för torra och nariga händer, eftersom den minskar torrhet och hjälper med att stärka hudens skyddande barriär.

Handkrämen är utan parfym, har en lätt konsistens och passar dig med torr till mycket torr hud. Applicera krämen i rikliga mängder så ofta som det är nödvändigt.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1Vilka är de vanligaste orsakerna bakom torr hud?

Torr hud kan orsakas av många olika faktorer. Vi har samlat några av de vanligaste orsakerna till att torr hud förekommer, som du med fördel kan vara uppmärksam på.

I kombination med rätt och regelbunden hudvård har du bra chanser för att få den torra huden under kontroll.


  • * "Dermatologers Tips till Lindring av Torr Hud." American Academy of Dermatology, 2021.

Message
Download Chrome