SPF
Banner Image

VAD ÄR CERAMIDER?

Ceramider kallas också för lipider och är fettsyror som finns naturligt i huden. De har en viktig funktion för hudens skyddande barriär, eftersom de fungerar som en slags murbruk som binder ihop cellerna och säkrar att hudens barriär är intakt.


Om ceramidnivån i huden faller blir hudbarriären försvagad och huden riskerar därmed att lättare bli torr och mindre motståndskraftig mot bakterier, organismer och föroreningar. För att stärka hudbarriären kan det därför vara värt att inlemma ingrediensen i din hudvård.

FAKTA OM CERAMIDER

  • Ceramider är lipider​
  • Ceramider finns naturligt i huden
  • Ceramider är en viktig byggsten i hudens skyddande barriär ​
  • Ceramiderna i CeraVes produkter stärker hudbarriären och fuktar långvarigt ​

Hur fungerar ceramider?

Ceramider är en del av hudens lipidstruktur mellan cellerna i hudbarriären, som bildar en skyddande sköld mot yttre påverkningar på kroppen. Samtidigt hjälper de huden med att säkra att vatten och fukt inte avdunstar från huden och att skadliga bakterier och partiklar hålls utanför.

Om huden har brist på ceramider kan det medföra en försvagad hudbarriär som kan ge irriterad och torr hud.

Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

Vad kan påverka ceramidnivån i huden?

Det finns flera orsaker till att ceramidnivån i huden kan vara låg.

När vi blir äldre kommer en del av våra ceramider i huden att minskas. Det är en naturlig process som vi kan ta hänsyn till i vår hudvårdsrutin.

Men ceramidnivån kan också påverkas av de produkter vi använder och på det sätt vi behandlar huden på. En tuff exfoliering eller peeling och överdriven solexponering kan också skada hudens barriär, eftersom det avlägsnar viktiga fettämnen i huden. Det gör huden mer utsatt för de mikroorganismer i omgivningarna som huden ska skydda kroppen mot.

Ceramider stärker hudens barriär

Om du vill stärka din hudbarriär kan du välja att använda hudvårdsprodukter som innehåller ingrediensen.

Hudvård med ceramider kan användas av i stort sett alla hudtyper, från den känsliga till den feta och torra. Ofta är torr och känslig hud tecken på att din hudbarriär är försvagad. Det blir nämligen svårt för huden att bevara fukten och skydda den mot yttre påverkningar. När så är fallet kommer huden att börja reagera, vilket kan yttra sig som irritation, tendens till rodnad och torrhet.

Alla CeraVes produkter innehåller ceramider. Genom att integrera ceramider i din hudvårdsrutin kan du hjälpa huden med att återupprätta sin naturliga barriär och göra den smidigare och mjukare.

spf-article-img-01

Återupprätta hudens fuktnivå med ceramider och hyaluronsyra

När du tillför ceramider med en hudvårdsprodukt som CeraVe, kan du kompensera för hudens brist på ceramider och samtidigt hjälpa med att upprätthålla hudens fuktnivå. I en del av CeraVes fuktgivande hudvård hittar du ytterligare en ingrediens som kan säkra att din hud mättas av fukt: nämligen hyaluronsyra.

Hyaluronsyra har en förmåga att binda fukt i huden och kan binda upp till 100 gånger sin egen vikt i vatten. Om du har tendens till torr hud rekommenderar vi att inkludera produkter med hyaluronsyra och på så sätt öka vätskenivån i din hud.

Vår Moisturizing Cream innehåller både den fuktgivande hyaluronsyran och tre viktiga ceramider, vilka tillsammans kan hjälpa med att upprätthålla fukten i huden och stärka den naturliga hudbarriären.

Undersökningar har visat att krämen hjälper med att minska torr hud omedelbart efter första appliceringen och tillför huden fukt i upp till 48 timmar.

Message
Download Chrome