Hyaluronsyra är en effektiv hudvårdsingrediens.

Visste du att hyaluronsyra kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt med vatten? Upptäck ingrediensen, dess fördelar samt hur den används i våra hudvårdsprodukter. Lär dig mer om hyaluronsyra, dess fördelar och hur det används i våra hudvårdsprodukter.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra som naturligt finns i huden binder primärt vatten i huden - mer exakt, i den extracellulära matrisen av huden. Hyaluronsyra kan liknas vid en svamp som kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt med vatten. En hög koncentration av hyaluronsyra betyder därför också ett högt innehåll av vatten, vilket gör huden frisk och fast.

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt produceras av kroppen. Hyaluronsyra i huden bidrar till volym och fasthet. Hyaluronsyra har förmågan att absorbera fukt från omgivningen till huden, och sedan hjälpa till att leverera långvarig återfuktning.Sun-Protection-categoryFördelar med hyaluronsyra för din hud

Hyaluronsyra bidar till att upprätthålla hudens fuktighetsnivåer. Förutom att återfukta huden, hjälper hyaluronsyra också med och friska upp hudens utseende. Din hud innehåller hyaluronsyra naturligt. Hyaluronsyrahalterna minskar med tiden vilket i sin tur sänker hudens förmåga att hålla fukt. Ett sätt att kompensera för detta är att använda en hudvårdsprodukt med hyaluronsyra, så att fuktnivån i huden kan balanseras.

Hyaluronsyra i våra produkter

Hyaluronsyra används, som en fuktgivande ingrediens i de flesta av CeraVe-produkterna. Studier har visat att CeraVe Moisturising Cream är återfuktande direkt vid första användning och upp till 24 timmar senare.