Lär dig mer om omvårdnad.

The All-in-One Foaming Cleanser Your Dry Skin Craves

CERAVE OCH SJUKSKÖTERSKOR

Hudvård är en del av den dagliga vården inom olika specialområden. Varumärket CeraVe och dess produkter utvecklas genom ett nära samarbete med hälso- och sjukvårdspersonal och utgör kärnan i vår varumärkesidentitet. Vi vill stärka och inspirera sjuksköterskor genom att erbjuda utbildning, spännande innehåll och exklusiva erbjudanden.The All-in-One Foaming Cleanser Your Dry Skin Craves

VARFÖR ÄR ÅTERFUKTNING SÅ VIKTIGT FÖR HUDEN?

"När vi är runt 40 år börjar hudens återfuktningsprocess avta, vilket gör att huden behöver extra uppmärksamhet när det gäller återfuktning för att bevara sin elasticitet och barriärfunktion. För att stärka både vår egen och våra patienters hud är det viktigt att se till att vi håller huden återfuktad. Hudens yttre lager består av lipider, varav 50 % är ceramider. Dessa lipider hjälper till att bevara fukten i huden. När vi applicerar fuktkrämer hjälper vi huden att bevara sina viktiga funktioner".

- Britt, sjuksköterska inom dermatologiCERAMIDER hjälper till att stärka hudens barriärfunktion

The All-in-One Foaming Cleanser Your Dry Skin Craves

HUDENS CERAMIDNIVÅ

"Ceramider är väldigt viktiga för hudens hälsa. En studie har visat att personer med hudsjukdomar, som atopisk dermatit och akne, har en lägre koncentration ceramider, en ceramidbrist"

- Gene Colon, Global VP Medical Relations & Communications, CeraVe

Alla CeraVe-produkter innehåller en blandning av tre essentiella ceramider (1, 3 och 6-II) för att bevara hudens skyddsbarriär.The All-in-One Foaming Cleanser Your Dry Skin Craves

VAD KAN PÅVERKA PATIENTERNAS HUD?

"Det finns många faktorer som kan påverka våra patienters hud. Flera sjukdomar, som psoriasis och eksem, kan göra att huden blir torr och behöver extra fukt. Sjukdomar i levern och njurarna samt läkemedel och icke-farmakologiska behandlingar kan också göra att huden torkar ut. Att till exempel byta insulinpump på en patient påverkar huden så att den blir torrare och kliar mer. Kompressionsbandage och stödstrumpor kan också göra att huden blir torr. Därför är det viktigt att vi tar hand om huden och återfuktar den när vi byter bandage och stödstrumpor."

- Britt, sjuksköterska inom dermatologi