SPF
hyaluronsyra-i-hudvard

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som tillverkas naturligt i hudens extracellulära matris. Det är naturens egen fuktgivare, vars primära uppgift är att binda vatten i huden och andra delar av kroppen. Den högsta koncentrationen hittar du i våra leder och ögon, där hyaluronsyra sörjer för att göra lederna smorda och ögonen fuktade.


Hyaluronsyra är dock även ett av de proteinämnen som kroppen tillverkar mindre av med tiden. Med åldern kommer det uppstå fina linjer och bristande spänst i huden. Därför kan det vara en bra idé att introducera hyaluronsyra med hjälp av andra metoder. Ett verkningsfullt sätt att göra det på är genom hudvård, så att fuktnivån i huden kan balanseras.


Molekylen, som kan liknas vid en svamp som kan binda upp till 1000 gånger sin egen vikt i vatten, är en gynnsam fuktbevarare och fuktgivare. I hudvård bidrar hyaluronsyra med fukt, volym, smidighet och fasthet till huden.

Fördelar med hyaluronsyra

Om du inte redan använder hyaluronsyra som del i din hudvårdsrutin, kan du med fördel göra det. Sitt namn till trots är hyaluronsyra en mild och mångsidig ingrediens, vilken kan användas dagligen och på alla hudtyper. Vi har samlat fem fördelar med hyaluronsyra:

  • Fukt: Hyaluronsyra fuktar huden och binder vatten till hudceller. Det hjälper huden med att bevara sin naturliga fuktnivå.
  • Volym: Hudvård med hyaluronsyra kan fylla ut huden, främja hudens spänstighet och skapa en fastare hudstruktur.
  • Lyster: Hud som saknar fukt kan också framstå som matt och grå. Hyaluronsyra hjälper med att fräscha upp hudens utseende och få den att se strålande ut.
  • Förbättrat utseende: Hudvård med hyaluronsyra bidrar till en mer välvårdad och jämn hud.
  • Stärker huden: Hyaluronsyra kan ha en förebyggande verkan på lös hud, fina linjer och rynkor. Samtidigt stärker den hudens naturliga barriär.

Hyaluronsyra i hudvård från CeraVe

På CeraVe hittar du hyaluronsyra i de flesta av våra hudvårdsprodukter till både ansikte och kropp. Särskilt vår Moisturising Cream ger omedelbar fukt vid första användningen och upp till 24 timmar efteråt. Krämen, som innehåller den fuktgivande ingrediensen, bidrar till att täcka din huds grundläggande behov av fukt.

Upptäck vårt stora sortiment och hitta en fuktighetskräm som kan vårda din hud och förse den med fukt.

Message
Download Chrome