SPF
Banner Image

Det är viktigt att rengöra huden dagligen om du vill uppnå en välvårdad hud. Ren hud är nämligen den bästa grunden för din efterföljande hudvårdsrutin och är viktig för att upprätthålla en vacker hud. Det kan därför löna sig att skapa en bra rutin med verkningsfulla hudrengöringsprodukter.

Varför använda en hudrengöringsprodukt för kroppen?

Användning av kroppsrengöring är viktigt för att avlägsna makeup, produktrester, smuts, döda hudceller, överskottstalg samt andra orenheter från hudens yta. Det är därför också det första steget i din goda hudvårdsrutin.

När vi rengör huden, oavsett om det är på kroppen eller i ansiktet, är vi med till att bevara en naturlig balans i huden. Vi rekommenderar att du rengör huden varje morgon för att göra den redo för efterföljande hudvård, och på kvällen för att tvätta huden efter dagen.

Räcker det med att tvätta kroppen med tvål och vatten?

Det korta svaret är nej. Vi rekommenderar att använda en kroppsrengöring som är utvecklad för att rengöra huden i stället för att endast tvätta med tvål och vatten. De flesta tvålar har ett högre pH-värde än kroppens naturliga pH-värde, vilket är omkring 5,5 och därav aningen surt.

Om du endast tvättar kroppen med tvål kan du riskera att störa hudens naturliga syramantel och därmed skapa obalans i hudens barriär.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

Vilken hudrengöringsprodukt ska jag välja?

De flesta är uppmärksamma på vilka produkter de använder till deras dagliga ansiktsrengöring och har lagt ner tid på att hitta de rätta produkterna som ger bra resultat för just deras hud.

Många förbiser dock värdet av god kroppsvård. Men det är minst lika viktigt som att ge sin kropp samma uppmärksamhet som ansiktet. Du kan med fördel välja dina hudvårdsprodukter med samma omsorg och skapa en bra rutin för din kroppsrengöring.

Det finns ett stort antal hudrengöringsprodukter för kroppen som alla har olika egenskaper. Liksom med ansiktsrengöring är det en bra idé att välja en produkt som passar behoven hos din hudtyp. Många upplever att huden på kroppen kan vara kombinerad, där vissa områden kan ha utmaningar med torrhet, medan andra upplevs fetare och med tendens till orenheter.

Hudrengöringsprodukter för varje hudtyp

På CeraVe hittar du hudrengöringsprodukter som passar för dig och din huds behov, oavsett vilken hudtyp du har. Våra hudrengöringsprodukter är framtagna i samarbete med dermatologer och hjälper dig till att upprätthålla en naturlig fuktbalans.

CeraVe Hydrating Cleanser

daglig hudvard moisturize

Denna rengöring är väl ägnad för dig med normal till torr hud. Den fuktgivande formulan är berikad med hyaluronsyra och rengör samt tillför fukt utan att störa hudens skyddande barriär.

Formulan skummar inte utan har i stället en krämig och mjuk konsistens, och kan användas i både ansiktet och på kroppen.
CeraVe Foaming Cleanser

daglig hudvard moisturize

Om du har tendens till fet hud kan du med fördel välja vår Foaming Cleanser. Denna hudrengöringsprodukt rengör huden och avlägsnar överskottstalg.

Den är utan parfym och innehåller både hyaluronsyra och niacinamid, vilka både tillför fukt och hjälper med att hålla nere hudens produktion av talg.
CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser

daglig hudvard moisturize

För dig med torr och mycket torr hud rekommenderar vi vår fuktgivande och skummande hudrengöringsprodukt med olja.

Denna rengöring innehåller skvalenolja (squalene) och triglycerid som inte gör huden fet, men lugnar och rengör den skonsamt.
CeraVeSA Smoothing Cleanser

daglig hudvard moisturize

Om du har torr och ojämn hud kan du välja vår exfolierande rengöring med salicylsyra. Denna hudrengöring är formulerad med vårdande ingredienser som stärker hudens naturliga barriär.

Använd produkten på fuktig hud och skölj av med vatten. Resultatet är en jämnare hud som är genomfuktad, mjuk och len.
Extra vård till huden

Du kan tillföra extra fukt till huden med CeraVe Moisturising Lotion eller CeraVe Moisturising Cream, vilka bägge innehåller ceramider och stärker hudens naturliga barriär.

Båda fuktkrämerna arbetar bra tillsammans med hudrengöringsprodukterna för att ge din hud intensiv vård och fukt.

Produkter du kanske kommer gilla

På CeraVe hittar du ett stort urval av hudvårdsprodukter. Oavsett om du är på utkik efter en bra fuktkräm eller rengöring, hittar du det hos oss.

Upptäck vårt sortiment och hitta det perfekta komplementet till din hudvårdsrutin.

Message
Download Chrome