SPF
Banner Image

Översikt

Hybrida hudvårdsprodukter har blivit enormt populära på senare tid, och det är inte svårt att förstå varför. Exfolierande ansiktsrengöringar är bara ett exempel på en hybridprodukt som kan erbjuda flera fördelar för din hud. Liksom alla bra ansiktsrengöringar rengör de din hud från smuts, överflödig olja, svett och andra orenheter, men de hjälper också till att försiktigt ta bort döda hudceller för att stödja en mjukare, lenare hy. Dessa rengöringar finns i många varianter och kan generellt användas av de flesta hudtyper som en del av en väl avrundad hudvårdsrutin. I denna artikel förklarar vi ner några av de främsta fördelarna med exfolierande rengöringar och introducerar dig till några CeraVe-produkter som är lämpliga för daglig användning.

Fakta om exfolierande rengöringar

  • Exfolierande ansiktsrengöringar är flerfunktionsprodukter som ger din hud rengöringsfördelar och lätt exfoliering samtidigt.
  • Dessa rengöringar tar bort smuts, överflödig olja, svett och annan smuts från din hud samtidigt som de tar bort uppbyggnaden av döda hudceller.
  • De flesta hudtyper kan inkludera en exfolierande ansiktsrengöring i sin hudvårdsrutin, men det är viktigt att välja en mild formula som är parfymfri, utvecklad med dermatologer och utformad för att hjälpa till att bibehålla hudens skyddande barriär.
  • Exfolierande rengöringar kan innehålla fysiska exfolianter (såsom ansiktsskrubb med hårda pärlor) eller kemiska exfolianter som beta-hydroxisyror (BHA) och alfa-hydroxisyror (AHA).

Vad är en vattenbaserad rengöring?

Som namnet antyder är vattenbaserade rengöringar formulerade med vatten som sin huvudingrediens, detta går att utläsa av ingredienslistan. Du hittar ofta vattenbaserade rengöringar formulerade som geler eller skummande rengöringar.

Vattenbaserade rengöringar tar effektivt bort svett, smuts och andra vattenlösliga partiklar från huden. Även om de generellt inte är lika hårda mot huden som traditionella tvålar, tenderar de att erbjuda en djupare rengöring jämfört med ansiktsrengöringar med olja.

Vem bör använda en vattenbaserad rengöring? 

Vattenbaserade rengöringar kan användas av de flesta hudtyper (beroende på formuleringen). De är också ett bra val för alla som vill att deras hud ska kännas uppfriskad och djupt rengjord – särskilt under de varma, fuktiga sommarmånaderna.

Vad är en rengöring med olja?

Rengöringar med olja är formulerade med närande oljor som sin huvudingrediens. Detta ger vanligtvis ansiktsrengöringar med olja en rikare textur och en mer intensivt återfuktande känsla. Ofta formulerade som rengöringsoljor och rengöringsbalsam, tar rengöringar med olja bort oljelösliga orenheter från din hud – som överflödigt sebum, solskydd och smink (inklusive vattenfast smink).

Vem bör använda en rengöring med olja? 

 Generellt sett kan alla hudtyper använda rengöringar med olja, så länge du väljer en formula som är mild mot huden och icke-komedogen (vilket betyder att den inte täpper till dina porer).

Är vattenbaserade rengöringar eller rengöringar med olja bättre? 

 Vattenbaserade rengöringar och rengöringar med olja kan båda vara effektiva rengöringsalternativ, så länge du väljer en mild, icke-uttorkande formula som är lämplig för din hudtyp. Även om ingen av dem är "bättre" än den andra, är vattenbaserade rengöringar vad de flesta tänker på när de föreställer sig en traditionell ansiktsrengöring. Rengöringar med olja, å andra sidan, har dykt upp som ett populärt rengöringsalternativ tillsammans med hudvårdstrender från skönhetsprodukter från Sydkorea – såsom dubbelrengöring.

Dubbelrengöringsmetoden görs genom att tvätta ansiktet två gånger – först med en vattenlöslig rengöring och sedan med en oljelöslig rengöring. Idén bakom dubbelrengöring är att, genom att använda båda typerna av rengöringar, kommer du att kunna djuprengöra din hud och ta bort alla typer av por-täppande orenheter från hudens yta.

Bör du använda en rengöring med olja eller vattenbaserad rengöring först?

Om dubbelrengöring är eller ska bli en del av din kvällsrutin är det viktigt att applicera dina rengöringar i rätt ordning. Börja med att tvätta ansiktet med en rengöring med olja, skölj, och applicera sedan din vattenbaserade rengöring. Klappa ansiktet torrt med en mjuk handduk och fortsätt med resten av din hudvårdsrutin.

Hur man väljer en vattenbaserad rengöring 

 CeraVes vattenbaserade rengöringar finns i en mängd olika typer för att passa alla hudtyper och preferenser. Läs vidare för en genomgång av varje typ, så att du kan hitta rätt vattenbaserad ansiktsrengöring för din huds behov.

Gelrengöringar 

Gelrengöringar har vanligtvis en tunn, gel-liknande konsistens som är idealisk för för att ta bort lättare smink och lämnar din hud fräsch och fri från orenheter. Vissa traditionella gelrengöringar producerar inte ett lödder, medan andra kan övergå till en skumtextur när de appliceras – såsom CeraVe SA Smoothing Cleanser. Denna salicylsyrarengöring rengör och exfolierar försiktigt din hud utan att störa dess skyddsbarriär. Vi rekommenderar att prova denna icke-uttorkande ansiktsrengöring om du har torr, grov och knottrig hud, med ett mål av mjukare, lenare hud.

Kräm- och lotionrengöringar 

Dessa rengöringar är ett utmärkt val om du vill ha ett återfuktande, lugnande rengöringsalternativ som har en silkeslen textur och ger en behaglig känsla. De föredras ofta av personer med torr hud som behöver extra fukt.

Ett bra alternativ för normal till torr hud är CeraVe Hydrating Cleanser, en mild ansiktsrengöring med ceramider, hyaluronsyra och MVE Teknologi. Denna ansiktsrengöring tar bort smuts, lättare smink och andra orenheter utan att ta ifrån huden dess naturliga fukt.

Skummande rengöringar 

Skummande ansiktsrengöringar är populära bland personer med normal till fet hud. Dessa formuleringar tar effektivt bort smuts, överflödig olja och lättare smink, och kan variera från ett milt bubblande lödder till ett fullständigt skum. De är också idealiska för alla som söker djuprengörande fördelar och en uppfriskad känsla.

Ett bra alternativ att överväga för normal till fet hud är CeraVe Foaming Cleanser, som försiktigt rengör din hud och tar bort överflödig olja utan att störa din hudbarriär.

Rengöring med olja

Om du föredrar en flytande rengöring med olja, föreslår vi att du väljer en icke-komedogen formula som är lätt. Leta efter rengöring med närande, olje-baserade ingredienser (som squalane) som är formulerade för att effektivt ta bort överflödigt sebum utan att lämna din hud med stram eller torr känsla. CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser har en rik, flytande konsistens som emulgerar när den löddras med vatten.

Message
Download Chrome