SPF

Många har upplevt att ha torra händer, fötter eller områden i ansiktet och på kroppen. Typiskt sett är de torra områdena ett tillstånd som kommer i perioder, men vissa kan också erfara att det är ihållande.

På CeraVe guidar vi dig till vård av torr hud på olika delar av kroppen. Med produkter som innehåller vårdande ingredienser kan du möta hudens behov, stötta hudbarriären och hålla den fuktad hela året runt.

Vem får torr hud?

Alla människor riskerar att huden blir torr. Torrhet på olika delar av kroppen är vanligt och kan vara ett resultat av att huden utsätts för yttre påverkan. Dock har vissa grupper av människor större risk för att uppleva torr hud än andra. Vi har listat några av dem nedan:

  • Personer som är åldrande eller äldre. Hudens naturliga produktion av sebum faller med åldern och nivåerna kan falla betydligt efter 40-årsåldern. Därför är det många i denna åldersgrupp och äldre som upplever torr hud*.
  • Personer som bor i kallare och torra klimat. Temperatur och luftfuktighet spelar en stor roll i förhållande till hudens fuktighet. Den torra luften och de låga temperaturerna som kännetecknar Norden kan göra att fler upplever torr hud på olika delar av kroppen.
  • Personer som arbetar i ett yrke där händerna ofta kommer i kontakt med vatten eller kemikalier. Detta kan exempelvis gälla kockar, frisörer, rengöringsassistenter, sjuksköterskor, byggarbetare och så vidare.

Värt att veta om torra områden på kroppen

Torr hud är ofta ett övergående problem men det kan också var ett ihållande tillstånd. Medan symtomen på torr hud kan variera är vanliga tecken kliande, röd, fjällig, narig eller stram hud*.

Särskilt torr hud på fötterna, händerna eller i ansiktet uppstår som resultat av att huden där är mer exponerad och därmed utsatt. Med de rätta produkterna kan du fukta huden och lugna de besvär som kan uppstå.

Så här lugnar du torr hud på delar av kroppen

Vi har samlat flera goda råd och inspiration till hudvård som kan hjälpa med att lugna torr hud på olika delar av kroppen. Om symtomen fortsätter och du inte kan identifiera orsaken till din torra hud bör du söka hjälp från en dermatolog.

Torr hud i ansiktet

För att upprätthålla en hälsosam hudbarriär är det viktigt att tvätta ansiktet både morgon och kväll. Undvik dock att använda tvål och hudrengöringsprodukter som innehåller starka ingredienser eftersom de kan minska hudens fuktnivå och torka ut huden.

Välj gärna en fuktgivande hudrengöringsprodukt som verkningsfullt avlägsnar smuts, makeup och andra orenheter, samtidigt som den bevarar hudens naturliga skyddsfunktion.

CeraVes hudrengöringsprodukter är framtagna med detta i tankarna och innehåller tre viktiga ceramider som hjälper med att stärka hudens barriär, samt hyaluronsyra för att upprätthålla hudens naturliga fuktnivå.

Efter ansiktsrengöring rekommenderas det att applicera ett fuktgivande serum som exempelvis vårt Hydrating Hyaluronic Acid Serum för att binda fukt till hudens yta, mjukgöra den och utjämna hudytan. Avsluta din hudvårdsrutin med en fuktgivande ansiktskräm. Vi rekommenderar vår Facial Moisturising Cream AM SPF30 dagkräm som både innehåller ceramider och hyaluronsyra, samt bredspektrigt solskydd.

Handkräm för torra händer

Torr hud på händerna kan förklaras av olika faktorer. Exempelvis kan eventuella allergener, utefrånkommande påverkningar som väder och vind, upprepad handtvätt och andra vanliga vardagspåfrestningar påverka hudens fuktnivå**.

Ett sätt för att skydda huden mot dessa påverkningar, återupprätta fuktbalansen och stärka hudens barriär, är genom att använda en fuktgivande handkräm regelbundet.

Prova CeraVe's Reparative Hand Cream som har en härlig krämkonsistens, vilken snabbt tas upp av huden och som inte kladdar. Dessutom innehåller den ceramider och hyaluronsyra som vårdar och mjukgör torr till mycket torr hud på händerna.

Kräm för torr hud på fötterna

Liksom huden på händerna är huden på fötterna också utsatt, särskilt när huden gnider mot skorna. Oavsiktlig belastning och stöd kan torka ut och härda huden på fötterna, och torrheten på särskilt hälarna och trampdynorna kan också leda till sprickor, vilka ger obehag.

Med en vårdande fotkräm kan du hjälpa huden med att bli mjuk igen. CeraVe’s SA Renewing Foot Cream är väl ägnad för dig med torr och ojämn hud. Produkten innehåller bland annat salicylsyra och ceramider som exfolierar och tillför fukt samt stärker hudens skyddande barriär.

Torr hud på kroppen

Om du ibland upplever torr hud på kroppen kan du med fördel börja din vårdande rutin redan i duschen. Använd en fuktgivande kroppsrengöring för att tvätta och rengöra huden från orenheter och annan smuts. Prova vår Hydrating Cleanser som innehåller en unik kombination av tre viktiga ceramider, vilka hjälper med att stärka hudens barriär och upprätthålla fuktbalansen i huden.

Omedelbart efter dusch rekommenderar vi att du applicerar en kräm för att bevara fukten. Exempelvis innehåller CeraVe’s Moisturising Lotion hyaluronsyra, vilken hjälper huden med att bevara sin naturliga fuktnivå.

Mycket torr hud på delar av kroppen

I perioder kan du uppleva att ha mycket torr hud på delar av kroppen. Oavsett om det är på armbågar, knän, anklar eller någon annanstans kan du med en salva fukta och vårda den torra huden. CeraVe's Advanced Repair Ointment är en gelkräm som skyddar, lugnar och fuktar torr och narig hud.

Denna hudsalva är intensivt fuktgivande och kan appliceras på kropp, ansikte och läppar efter behov.

Hudvårdsprodukter för alla hudtyper

Oavsett vilken hudtyp du har hittar du vårdande produkter från CeraVe.

Upptäck vårt sortiment och finn hudvårdsprodukter som passar för dig och din hud.

Varför blir huden torr?

Oavsett var på kroppen du upplever torr hud kan torrheten orsakas av många olika faktorer.

Vi har samlat några av de vanligaste orsakerna till att huden blir torr samt råd till hur du kan vårda den.

Med rätt och regelbunden hudvård kan du få den torra huden under kontroll.
Imagen-1-Unnas-secas-y-estriadas_1

  • * https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/dry-skin/symptoms-causes/syc-20353885

    ** https://www.healthline.com/health/dry-hands

Message
Download Chrome