SPF

Huden är kroppens största organ och det är därför klokt att ta väl hand om den. På CeraVe har vi i denna artikel fokus på torr och normal hud, och vi guidar dig till hur du med rätt ansiktskräm kan vårda din hud.

Hur identifierar jag min hudtyp?

Det finns fem olika hudtyper: normal, torr, fet, känslig och kombinerad. Din hudtyp är vanligen baserad på gener, men kan också påverkas av dina dagliga vanor.

Din hudtyp avspeglar sig i hur din hud känns och ser ut. Känns exempelvis din hud stram och ”för liten”? Och har den tendens till rodnad och irritation? Då kan det vara tecken på att du har torr hud som behöver fukt.

Har du däremot svårt med att sätta ord på hur din hud känns, kan det vara så att din hudtyp klassas som normal. Även om du har en normal hudtyp är det nödvändigt med en bra, daglig hudvård som fuktar och stärker hudbarriären.

Om du kan nicka igenkännande till ovanstående och letar efter bra ansiktskrämer, kan du med fördela läsa vidare. Vi guidar dig till två av våra bästa ansiktskrämer för normal till torr hud.

Vilken ansiktskräm ska jag välja?

Vår hud har olika behov på olika tidpunkter under dagen. Därför anbefaller vi att du använder olika ansiktskrämer på dagen och natten.

En dagkräm är framtagen med hänseende för att skydda din hud mot allt det den utsätts för under dagens lopp. Det kan exempelvis vara vind, väder, solens strålar, föroreningar och andra yttre påverkningar. Utöver det kännetecknas en dagkräm också av att den absorberas snabbare av huden än en nattkräm.

En nattkräm har i regel en rikare formula berikad med ingredienser som hjälper huden att förnya sig under natten.

På CeraVe hittar du olika dag- och nattkrämer som kan hjälpa med att täcka din huds behov.

daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize daglig hudvard moisturize

CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION SPF30 (AM)

Som del av din hudvårdsrutin på morgonen kan du inkorporera en vårdande dagkräm, som ger näring till torr och normal hud. Vår Facial Moisturising Lotion SPF30 (AM) fuktar inte bara huden, den innehåller också bredspektrig solskyddsfaktor 30, vilken hjälper med att skydda huden mot solen.

Under dagens lopp utsätts huden bland annat för solens UVA- och UVB-strålar, vilket kan orsaka förtida åldrande av huden samt solskador. Därför kan du med fördel välja en ansiktskräm som kombinerar fukt och solskydd.

CERAVE FACIAL MOISTURISING LOTION (PM)

På kvällen kan du gynnas av en fuktgivande ansiktskräm, som hjälper med att ersätta den fukt din hud mister under dagen.

Prova vår Facial Moisturising Lotion (PM) som bland annat bidrar till att återupprätta hudens skyddande barriär medan du sover. 

Ansiktskrämer som erbjuder vård dygnet runt

Gemensamt för bägge ansiktskrämerna från CeraVe är att de är utan parfym och därför väl ägnade för dig med normal eller torr hud. Våra ansiktskrämer innehåller tre naturligt förekommande ceramider (1, 3 och 6 – 11) och är framtagna med Multivesicular Emulsion Technology (MVE®), som kontinuerligt friger fuktgivande ingredienser och hjälper med att hålla huden mjuk hela dagen.

Dessa viktiga lipider är med till att stötta hudens naturliga barriär och bevara fukten. Den fuktighetsbevarande ingrediensen hyaluronsyra, spelar en viktig roll för att binda vattnet i huden och upprätthålla fuktnivån. Det gör krämen till en ansiktskräm väl ägnad för torr hud.

Resultatet är en hud som känns lenare, mjukare och fuktad omedelbart efter appliceringen och även lång tid efteråt.

Upptäck våra andra produkter

På CeraVe hittar du ett stort urval av hudvårdsprodukter som passar till normal och torr hud. Om du har en annan hudtyp kan du kolla in vårt sortiment och hitta de helt rätta produkterna till just din hudvårdsrutin.

Message
Download Chrome