OCH DIN HUD

> INGREDIENSER

Den stora ceramidskolan

Introduktion

Ceramider är viktiga för vår hud eftersom de är en del av det yttersta hudlagret – den skyddande hudbarriären. Men vad är ceramider och varför är de viktiga för din hud? Läs vidare för att få veta allt om ceramider.

Översikt

Ceramider är lipider (fettsyror) som förekommer naturligt i huden och som är viktig del av hudens skyddande barriär. Om ceramidnivån i huden faller, blir hudbarriären försvagad – och torr hud är en möjlig konsekvens. För att hjälpa till med att stärka hudbarriären ingår ceramider i alla våra hudvårdsprodukter.

Fakta om Ceramider

  • Cermider är lipider
  • Ceramider förekommer naturligt i huden
  • Ceramider är en viktig byggsten i hudens skyddande barriär
  • Ceramiderna i CeraVe stärker hudbarriären och återfuktar långvarig

Hur fungerar ceramider?

Ceramider är en del av hudens lipidstruktur mellan cellerna i hudbarriären som utgör en skyddande sköld mot extern påverkan mot kroppen och samtidigt bidrar till att hålla kvar den naturliga fukt som finns i huden. Vid många hudproblem bildar huden färre ceramider. Resultatet är en svagare hudbarriär och en sköld som inte fungerar som den ska. Det, i sin tur kan ge en hud som känns grov och irriterad på grund av torrhet.

Ceramider och Hyaluronsyra

När man tillför rätt ceramider med en kosmetisk produkt som CeraVe, så kan man kompensera för att huden saknar egna ceramider, vilket i sin tur stärker hudbarriären. Detta leder till ett bättre skydd mot torrhet orsakad av extern påverkan. Dessutom betyder en stark hudbarriär att huden kan behålla den naturliga fuktighet som finns i huden. En välfungerande barriär betyder alltså mindre torr hud.

Ceramide Chemical Structure

Hyaluronsyra, som också är en viktig ingrediens i CeraVes återfuktande produkter, är i sin tur är en av de bästa fuktbevararna för huden. Visste du att hyaluyronsyra binder upp till 100 gånger sin egen vikt med vatten. Genom att inkludera hyaluronsyra i en kräm kan man bidra till att öka vätskeinnehållet i huden.

Studier har visat att CeraVe Moisturising Cream bidrar till att minska torr hud direkt efter första applikation och håller huden återfuktad i upp till 48 timmar.